06 310 510 91 info@som-der-delen.nl
Omgevingsmanagement | Projectmanagement

Tom & Netwerk

Wie ben ik

Ik ben een ervaren professional met hart voor maatschappelijke vraagstukken, altijd op zoek naar de gezamenlijke meerwaarde. Door goed analyseren en doorvragen dring ik door tot de kern van het probleem. Ik laat stakeholders samen out of the box denken en zorg daarmee voor creativiteit in het proces en het vinden van concrete, haalbare oplossingen. Ik weet oplossingen te vinden voor ingewikkelde vraagstukken, ook als sprake is van tegengestelde belangen, patstellingen en weerstand.

Inmiddels heb ik ruim 20 jaar ervaring in projectmanagement, gebiedsprocessen en multi-stakeholder onderhandelingen. Ik heb altijd met veel plezier gewerkt op het snijvlak van overheid, bedrijfsleven en maatschappelijke organisaties. Zowel lokaal, provinciaal als landelijk.

Vanuit mijn persoonlijke waarden en inspiratie ben ik specialist geworden in Strategisch OmgevingsManagement volgens het Mutual Gains gedachtegoed (Harvard). Ik geef al jaren trainingen SOM en MGA aan professionals, in samenwerking met bureau WesselinkVanZijst.

13 jaar heb ik met overtuiging gewerkt voor Natuurmonumenten. Hier heb ik in mijn projecten oplossingen gevonden voor een breed palet aan maatschappelijke vraagstukken. Eind 2016 heb ik de knoop doorgehakt en ben ik voor mezelf begonnen met Som der Delen.

Netwerk

Marc Wesselink en Hans van Zijst
Met passie en trots werk ik al jaren samen met Marc en Hans en hun team. Ze behoren tot de beste omgevingsmanagers van Nederland. Bent u al bekend met hun prijswinnende boek over Strategisch Omgevings Management (SOM)?
WesselinkVanZijst

André Rijsdorp
We leerden elkaar kennen bij de Noordrand van Rotterdam. Waar de gemeente samen met Natuurmonumenten een groot recreatiegebied heeft gerealiseerd voor haar bewoners. André is buitengewoon goed in de taaie fase om van plan tot besluit te komen in een bureaucratische omgeving.
Planenproces

Monique Broekhoff
Een van mijn samenwerkingspartners bij WesselinkVanZijst, voor omgevingstrajecten en trainingen. Energiek, met een scherp oog voor detail en verbinding, expert in communicatie en gedrag.
OnSwitch

Mariëtte Boomgaard
Mariette is grafisch vormgeefster van huis uit en heeft een heel goede intuïtie voor kleur en vormgeving die past bij de situatie en het gewenste communicatiemiddel. Ze werkt snel en kostenbewust en ondersteunt som-der-delen.
Ocelot Ontwerp